Skip to main content

Een zeer bijzondere donatie

De KNRM heeft begin september een hele bijzondere donatie ontvangen. We kregen € 35.000,- van Marjolein Hartman. Marjolein verloor haar zoon Max bij het surfdrama in Scheveningen op 11 mei 2020, waarbij vijf surfers om het leven zijn gekomen. Ze werden verrast door de metersdikke schuimlaag die zich door een plots draaiende wind voor de kust had verzameld. Het drama werd wereldnieuws. Op zoek naar houvast begint Marjolein al na enkele weken te schrijven. Ze heeft de opbrengst van haar boek Rauw aan de KNRM gedoneerd. Marjolein: “Het boek heb ik in eerste instantie geschreven voor mijn dochter Ivy, toen 7 jaar. Ik wilde graag dat ze haar broer beter leerde kennen en misschien later zou begrijpen waarom ik niet meer de moeder voor haar kon zijn die ik graag wilde zijn. Pas toen het af was, heb ik besloten om het ook echt uit te geven.”


Marjolein Hartman maakt vanaf dag één de lezer van dichtbij deelgenoot van haar worsteling en pijn in haar eerste jaar als moeder in rouw. Rauw is een boek over de pijn die iedere ouder kan overkomen, maar niemand op zit te wachten. Het is voor alle betrokkenen een zoektocht, het leven zoals het was is weggeslagen en moet opnieuw worden uitgevonden.


Dit is niet de eerste donatie die de KNRM van Marjolein heeft ontvangen. Al eerder heeft zij € 25.000,- gedoneerd vanuit de opbrengsten van haar boek. Marjolein: “Het was voor mij direct duidelijk dat ik de opbrengst van het boek wilde doneren aan de KNRM. Het is een boek over mijn zee van verdriet, waarin ik anderen zo nodig had om mij staande te houden. De zee die Max als laatste heeft omarmd, is dezelfde zee waar de KNRM over waakt, zoekt en levens redt. Ik ben de KNRM diep dankbaar voor de moed die ze hebben getoond door, met gevaar voor eigen leven, te blijven zoeken naar mijn zoon, wetende dat het een bergingsactie was. Door de opbrengst te doneren, hoop ik iets terug te kunnen doen voor een organisatie die begrijpt dat een moeder haar kind altijd terug wil, zelfs in de diepste golven van verlies.”

Wil je het boek Rauw bestellen en daarmee de KNRM steunen? Dat kan via deze link: https://boek-rauw.nl

Wij bedanken Marjolein voor deze prachtige donatie!

Cover Rauw voor 72dpi De reddingboot januari 2023 verslag 249 2

 

Gerelateerde blogs

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.