De plaatselijke commissie van een reddingstation, bestaande uit vrijwilligers met specifieke taken, houdt lokaal toezicht op het reilen en zeilen van het reddingstation. De reddingbootbemanning staat onder leiding van een schipper. De walploeg onder leiding van een ploegleider. De reddingstations zijn ingedeeld in vier regio’s met een eigen operationeel inspecteur, die ze begeleidt in hun taken en organisatie. De vier operationeel inspecteurs rapporteren aan het Hoofd Operaties in het managementteam. De reddingstations zijn zelf verantwoordelijk voor de werving van nieuwe vrijwilligers en het stimuleren van de goede teamgeest. Veel reddingstation zijn actief met fondsenwerving.
De medewerkers zorgen ervoor dat de reddingstations hun werk kunnen doen. Het volgt nauwgezet alle ontwikkelingen, die de KNRM kunnen raken in haar dagelijkse werk. De directeur/bestuurder Jacob Tas is eindverantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de KNRM. Hij geeft leiding aan het managementteam waar de de volgende afdelingen onderdeel van zijn:
De raad van toezicht bestaat uit acht personen, die passen in het functieprofiel voor hun rol. De leden stellen onderling de Auditcommissie, Commissie Vermogensbeheer, Commissie Veiligheid en Techniek en de Kwaliteitscommissie Zorg samen. De Raad van Toezicht houdt toezicht op het beleid van de KNRM en de algemene gang van zaken. De raad van toezicht benoemt de directeur, die leiding geeft aan de organisatie. Vijf keer per jaar komen de directeur en de Raad van Toezicht bijeen. De leden van de Raad van Toezicht ontvangen geen beloning of salaris; ze mogen wel reiskostenvergoeding vragen.
Hoofdfunctie:
Directeur MN.nl
Nevenfuncties:
Hoofdfunctie:
Nevenfuncties:
Nevenfuncties:
Hoofdfunctie:
Nevenfuncties:
Nevenfuncties:
Hoofdfunctie:
Nevenfuncties:
Hoofdfunctie:
Nevenfuncties:
Hoofdfunctie:
Bekijk dan ook onze veelgestelde vragen Staat je vraag er niet tussen neem dan contact met ons op.
Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.
De KNRM redt mensen en dieren in nood op zee. Snel, professioneel en kosteloos voor de hulpvrager. Vrijwilligers zijn 24 uur per dag inzetbaar, 365 dagen per jaar, al 200 jaar lang. De KNRM redt en helpt jaarlijks 4000 mensen en dieren tijdens 2500 reddingacties. De KNRM is een goed doel en wordt gefinancierd door vrijwillige bijdragen en zonder (overheids)subsidies
© 2024 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij