Skip to main content

Zeiljacht met motor problemen

Datum: vrijdag 26 juli 2019 | Sectie: Veere

Drukke, maar vooral warme dagen...?

Terwijl het ene hitterecord na het andere wordt verbroken gaan ook de hulpverleningen op het water door.

Woensdagmiddag ging de pieper voor een zeiljacht met motorproblemen. De reddingboot was nog niet vertrokken of de pieper ging voor de 2e melding, motorsloep aan de grond.

Aangezien het zeiljacht op een veilige plaats voor anker lag is er besloten om eerst naar de sloep te gaan. Deze lag aan de oostzijde van de Goudplaat, een beruchte, ondiepe plaats. Door een klein rubberbootje is er een opstapper met een sleeplijn overgebracht en met 5 minuten trekken was de sloep los en kon haar weg vervolgen.

Vervolgens is de 'Oranje' richt9ng het zeiljacht bij Aardbeieneiland gegaan. Na een sleep naar jachthaven 'Oostwatering' is het zeiljacht afgeleverd bij de passantensteiger van WSV 'Arne'.

's Avonds ging opnieuw de pieper voor een jacht in de problemen. Bij Aardbeieneiland was een zeilbootje omgeslagen met 1 persoon en deze kon de boot niet meer overeind krijgen. Met behulp van omstanders het bootje naar de reddingboot gebracht en meegenomen naar een steiger. Daar is met behulp van de lenspomp van de 'Oranje' het bootje leeggepompt, waarna het door familie is teruggesleept.

Donderdagmiddag ging de pieper voor een gehuurd bootje met motorpech. Het bootje was vastgeknoopt aan een boei, de bemanning heeft de opvarenden aan boord genomen en het bootje aan de sleeptros gehangen. Halverwege de sleepreis is het boot door het verhuurbedrijf overgenomen en de opvarenden zijn door de reddingboot bij het verhuurbedrijf afgezet.

Actie 30, 31 & 32

Veere

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.