Skip to main content

Druk weekend voor station Veere

Datum: dinsdag 17 augustus 2021 | Sectie: Veere

Op zaterdagochtend rond 10:00u kwam de eerste melding binnen. De melding betrof een motorjacht met voortstuwingsproblemen. Het motorjacht bevond zich ter hoogte van de Bastiaan de Lange plaat. Ter plaatse het motorjacht langszij genomen en afgemeerd in jachthaven Oranjeplaat.

Actie: 42-2021

Tegen half 2 kwam de volgende melding. Dit maal betrof het een zeiljacht dat was vastgevaren buiten de aangegeven betonning tussen aardbeieneiland en Arneplaat. Met de spruit op de achterzijde van het schip hebben wij het rustig losgetrokken.

Actie: 43-2021

De actie waarvoor we rond 17:00 gepiept zijn betrof een motorbootje waarbij de koelvloeistof weg was uit het motorsysteem. bootje afgeleverd bij jachthaven de Arne, oostwatering.

Actie: 44-2021

Bij het verlaten van het boothuis, onderweg naar de warme maaltijd, werd een zeiljacht opgemerkt, die Oostwatering binnen wilde draaien. Dit gebeurde echter aan de verkeerde kant van se betonning waardoor het vast kwam te liggen. De redders weer op de Oranje en ook deze mensen geholpen door ze los te trekken.

Actie: 45-2021

Tegen 20.00u konden de redders weer terug naar huis.

Op zondag ging de pieper rond 18:50 voor een vaartuig aan de grond. Dit was een zeilboot aan de grond ten zuiden van het havenkanaal Kamperland. Was zeilend vanaf Kortgene gekomen, motor wilde niet gelijk starten en door de harde wind verlijerd. Toen de redders langszij kwamen zat er al aardig beweging in dus langszij losgetrokken en gelijk naar binnen gebracht in verband met de wind.

Actie: 47-2021

Veere

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.