Skip to main content

Tonijn helpt Bruinvis.

Datum: dinsdag 07 maart 2017 | Sectie: Terschelling Paal 8

Dinsdagochtend kreeg SOS Dolfijn een melding binnen van een levend gestrande bruinvis op Terschelling. Direct werd een actie op touw gezet gecoordineerd door SOS Dolfijn.

SOS Dolfijn koos ervoor om de gestrande bruinvis een nieuwe kans te geven en zo spoedig mogelijk weer vrij te laten op de Noordzee.

KNRM Terschelling Station Paal 8 werd gealarmeerd en is met het kusthulpverleningsvoertuig Staatsbosbeheer, de vinders van de bruinvis, tegemoet gereden over het strand van Terschelling. De bruinvis was gestrand helemaal op de oostpunt van Terschelling. Daarna is het dier snel door strandreddingboot Tonijn een aantal mijlen de zee opgebracht en weer vrijgelaten.

Terschelling Paal 8

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.