Skip to main content

Start bouw nieuwe reddingboot KNRM Scheveningen

Datum: zondag 06 oktober 2024 | Sectie: Scheveningen

Onlangs is Stormer Marine gestart met de bouw van de nieuwe reddingboot voor KNRM reddingstation Scheveningen. Het gaat om een 7,5 meter lange RIB, met twee motoren.

De nieuwe reddingboot gaat de oude reddingboot, de Beluga, na ruim 30 jaar trouwe dienst vervangen. De nieuwe reddingboot heeft niet alleen meer power, maar biedt ook meer veiligheid voor de bemanning en de geredden. Bijzonder is dat de reddingboot wordt vernoemd naar de iconische oud-schipper Jaap Pronk.

De financiering van de nieuwe reddingboot is tot stand gekomen met een succesvolle crowdfundingsactie. Door bijna 2.700 donaties is het gelukt om het bedrag van € 250.000,- te bereiken. De eerste €50.000,- aan donaties werd verdubbeld door Goede Doelen Stichting Nh1816.

Over een aantal weken zal de kiellegging plaatsvinden. KNRM Scheveningen verwacht dat de nieuwe reddingboot in het voorjaar van 2025 inzetbaar zal zijn op het station.

Scheveningen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.