Skip to main content

KNRM Scheveningen rukt uit voor waterscooter

Datum: vrijdag 27 september 2024 | Sectie: Scheveningen

Woensdagavond even voor 19.30 uur werd KNRM Scheveningen gealarmeerd voor een “jacht in problemen”. Eenmaal aan boord van de reddingboot Kitty Roosmale Nepveu bleek het te gaan om een waterscooter 40 nautische mijl (bijna 75 km) uit de kust.

Nog onderweg naar de desbetreffende locatie, bleek dat een helikopter van de Kustwacht al boven de waterscooter hing. Zij hebben in de tussentijd gezocht naar eventuele bemanning van het vaartuig.

Bij aankomst van de reddingboten van KNRM Scheveningen en KNRM Katwijk hebben ook zij nog een aantal zoekslagen gemaakt naar eventuele bemanning. Al snel bleek de waterscooter echter zinkende, waardoor haast geboden was.

KNRM Scheveningen heeft vervolgens een sleepverbinding aangelegd en de waterscooter meegenomen naar de Scheveningse haven. Na aankomst, even na middernacht, is de waterscooter onderzocht en afgevoerd door de Kustwacht en de havenpolitie.

Scheveningen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.