Skip to main content
Nieuwe locatie boothuis KNRM Lelystad

Boothuis KNRM Lelystad eindelijk op nieuwe locatie

Datum: zondag 06 oktober 2024 | Sectie: Lelystad

Na een lange tijd van voorbereidingen heeft het boothuis 'Jan de Braal' van de KNRM Lelystad eindelijk een nieuwe locatie in de Bataviahaven. Er moest voor de thuisbasis van het reddingsstation een andere locatie gevonden worden toen tijdens storm Eunice in 2022 bleek dat de oude ligplek niet goed bereikbaar was.

Het reddingstation en ponton liggen nu iets ten noorden ten opzichte van de voormalige plek. Het boothuis ligt nu bovendien achter een golfwerende damwand en is direct vanaf de kade te benaderen. Ook de laatste werkzaamheden verliepen niet zonder slag of stoot. Tientallen vrijwilligers duwen en trekken aan de drijvende 'thuisbasis' om er beweging in te krijgen. Gezien het feit dat de eigen reddingboot, de Bert en Anneke Knape weg was voor onderhoud, moest de kracht komen van de Maria Paula uit de Atlantic klasse. Verder kwam er hulp van de boot van de Bataviahaven. Met deze samenwerking werd het drijvende boothuis naar de nieuwe locatie -zo'n 30 meter verderop- versleept.

Schipper Maickel Dijkstra van KNRM Lelystad is blij dat het boothuis Jan de Braal na jaren van overleg, vergunningverlening en voorbereiding op de nieuwe plek ligt. Hij bedankt alle betrokkenen voor hun inzet in dit project. "Op de nieuwe locatie kunnen we nu in alle omstandigheden ons werk doen, namelijk het redden en helpen van mensen en dieren in nood 24 uur per dag, 7 dagen per week, op zee, stranden en het ruime binnenwater."

Omroep Flevoland maakte de volgende reportage van de werkzaamheden.

 

Lelystad

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.