Skip to main content

KNRM tijdens Sail Out vooral druk met reguliere hulpverleningen

Datum: zondag 23 augustus 2015 | Sectie: IJmuiden

Terwijl de KNRM-reddingboten van IJmuiden, Wijk aan Zee, Zandvoort en Noordwijk aan Zee, alsmede enkele reserveschepen rond de zeesluizen van IJmuiden stand-by lagen voor uitgaande Sail-schepen,

waren de overige reddingstations deze winderige zondagmiddag 23 augustus vooral in de weer met het eigenlijke werk van de KNRM: het redden en helpen van in problemen verkerende varensmensen.

Met name in de middag werd er door de Kustwacht en door alarmcentrales veelvuldig een beroep gedaan op de vrijwillige bemanningen van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij. De reddingboten van Lauwersoog, Hindeloopen, Dordrecht, Stellendam, Lelystad, Andijk, Medemblik, Eemshaven, Marken, Lemmer, Harlingen, Texel De Cocksdorp, Westkapelle, Ameland. Huizen en Blaricum werden deze zondagmiddag opgeroepen. Bij diverse reddingstations gingen de piepers zelfs meerdere keren. De vrijwilligers van KNRM Harlingen spanden daarbij de kroon: Op hen werd vijfmaal een beroep gedaan. Altijd op basis van ‘Graag gedaan, prettige dag verder’: de KNRM biedt haar hulp vanaf de oprichting in 1824 ‘om niet’ aan.

Rond de Sail Out deden zich geen serieuze ongelukken voor. “Toch vinden we het belangrijk standby te zijn”, aldus een woordvoerder van de KNRM. “In tegenstelling tot Amsterdam is IJmuiden en de Noordzee ons werkgebied. En dus kunnen de vertrekkende Sail-bemanningen op ons rekenen, dag en nacht en onder alle omstandigheden”.

IJmuiden

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.