Skip to main content

Aan alles komt een einde: SAIL-Out

Datum: zaterdag 22 augustus 2015 | Sectie: IJmuiden

Ook aan SAIL 2015 is na vijf dagen een einde gekomen. Bij de traditionele SAIL-Out wordt de KNRM, net als bij de SAIL-In woensdag, ingezet aan de zeezijde van de sluis in IJmuiden.

Zondag 23 augustus is alweer de laatste dag van SAIL 2015. Ook tijdens de SAIL-Out parade staat de KNRM paraat. Rond 16.30 uur begint deze Farewell Parade. Vanuit de IJhaven van Amsterdam varen de Tall Ships richting IJmuiden begeleid door een armada van schepen. De eerste schutting door de Zeesluis in IJmuiden wordt om 19.00 uur verwacht.

Voor de KNRM varen de vrijwilliger bemanningen met de reddingboten Koos van Messel (KNRM IJmuiden), Paul Johannes (Noordwijk), Annie Poulisse (Zandvoort), Donateur (Wijk aan Zee), Royal Flush, Maria Paula en Meun (reservevloot).

Het toezicht richt zich in eerste instantie op de opvarenden van alle vaartuigen die deelnemen aan de SAIL-Out op zondag. De nadruk ligt hierbij op locaties met steile walkanten en veel publiek en grote concentraties van pleziervaart. Het toezicht en de beveiliging wordt aan de westkant (zeezijde) van de sluis door de KNRM verzorgd. Voor het deel aan de oostkant van de sluis wordt de bewaking uitgevoerd met de reddingsbrigades uit de RVR Kennemerland en de RVR Amsterdam Waterland. Waar nodig verlenen de reddingsbrigades of KNRM assistentie aan andere hulpdiensten (brandweer, ambulancedienst, politie) door middel van het leveren van transportcapaciteit op het water. Waar nodig transporteren de reddingsvaartuigen ambulancepersoneel en/of brandweerpersoneel.

IJmuiden

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.