Skip to main content

Wingfoiler in problemen bij Borssele

Datum: donderdag 17 oktober 2024 | Sectie: Breskens

Woensdagmiddag is de Zeemanshoop opgeroepen voor een kiter in de problemen nabij Borssele. Ter plaatse is de persoon aan boord genomen en veilig en wel weer op het strand afgezet.

Woensdagmiddag is een wingfoiler bezig op het water bij Borssele maar door combinatie van wind en tij raakt deze steeds verder van de kant. Hierop wordt de bemanning van de Zeemanshoop gealarmeerd en spoedde de opgegeven positie.

Ook politieboot P41 kwam op de melding af omdat zij zelf onderweg waren van Terneuzen naar Vlissingen en waren dan ook als eerste ter plaatse. In overleg is besloten dat de Zeemanshoop de surfer aan boord zou nemen middels de drenkelingenklap aan de achterzijde die tot het waterniveau kan zakken.

Nadat de surfer aan boord is genomen en gecontroleerd of de persoon helemaal in orde is, wordt er koers gezet naar het strand waar de surfer vandaan kwam om deze daar weer af te zetten.

Tijdstip alarm: 14:15 uur
Wind: Zuid Oost 4 Bft.
Zicht: Goed
Alarmeringnr: 44

Be traceable sticker

Op jouw board

Het kan gebeuren dat je onder zware omstandigheden op het water materiaal kwijtraakt. De speciale Be Traceable stickers van de KNRM, met jouw telefoonnummer erop, zorgen ervoor dat snel te achterhalen is dat dit jouw spullen zijn en dat jij veilig bent. Zo worden onnodige zoekacties voorkomen.

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.