Skip to main content

Medische evacuatie voor schipper zandschip

Datum: dinsdag 03 september 2024 | Sectie: Breskens

Dinsdagavond is de Zeemanshoop uitgevaren voor een medische evacuatie (medevac) nabij Terneuzen. De persoon is van boord gehaald en door een ambulance nagekeken in Vlissingen. Na controle hoefde de persoon niet naar het ziekenhuis en is teruggebracht naar het schip.

Dinsdagavond ligt een zandschip te wachten in het gebied Everingen nabij Terneuzen om geladen te worden. Aan boord onstaat een er een medische situatie met een van de aanwezige schippers en er wordt alarm geslagen. De Kustwacht alarmeert de bemanning van reddingstation Breskens en spoedig vaart de Zeemanshoop richting het schip. 

Bij het schip worden drie opstappers overgezet en de situatie wordt geëvalueerd. Besloten wordt om de persoon van boord te halen en deze door een ambulance te laten nakijken. 

De Zeemanshoop zet koers richting de Buitenhaven van Vlissingen waar een ambulance gereed staat om de persoon te controleren. Na uitgebreide controle en adviezen van het ambulancepersoneel hoeft de persoon niet naar het ziekenhuis en mag terug aan boord.

Er wordt weer koers gezet naar het zandschip, welke inmiddels de Sloehaven is opgevaren, om de persoon terug aan boord te zetten. Zodra de persoon aan boord kan de Zeemanshoop weer retour station.

Tijdstip alarm: 18:49 uur
Wind: Noord Oost 3 Bft.
Zicht: Goed
Alarmeringnr: 41

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.