Houd jij van water en actie? En wil je alles weten over het redden van mensen of zelf redder worden later? Kom dan ook bij Team Jonge Redders! Dat is de jeugdclub van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM). Als teamlid beleef jij de avonturen mee van Koen, Tess, Olaf, Rinus en scheepshond Douwe.
Team Jonge Redders zijn de striphelden van de KNRM. Rinus, Tess, Koen en Olaf beleven al 15 jaar allerlei avonturen. Nu Rinus wat ouder wordt zijn nieuwe Jonge Redders nodig.
Heb jij een leuk idee voor een stoere redder als stripheld?
Download dan snel de tekening en teken daarin het hoofd van de nieuwe redders. Bedenk een leuke naam, een beroep en de bijzondere eigenschappen van de redder. In volgende stripverhalen krijgen twee nieuwe redders een rol.
Je kunt van de tekening een foto maken en hier uploaden. Of mail naar info@knrm.nl, of stuur de tekening naar KNRM, Postbus 434, 1970 AK IJmuiden
Wil je een spreekbeurt houden over de KNRM? Dan helpen wij je graag met informatie, filmpjes en foto’s om een goed cijfer te scoren. En wil jij ervoor zorgen dat je juf en/of meester in de klas in de les aandacht besteedt aan het redden van mensen op het water? Laat ze dan zien hoe je op deze pagina een lespakket aanvraagt. Hieronder vind je alle pakketten voor je spreekbeurt en/of je klas.
In het spreekbeurtboekje lees je alles over de KNRM. Hoe werkt dat nou als de pieper gaat en de redders uitrukken? Hoe is de KNRM ontstaan en waarom is de KNRM zo belangrijk in een land als Nederland?
Vind je het veel leuker om een echt boekje te ontvangen?
Je kunt het boekje voor een bijdrage in de verzendkosten van € 3,95 bij ons bestellen.
Het is belangrijk om je spreekbeurt mooi te presenteren. Wij hebben alvast een PowerPoint-presentatie gemaakt met veel foto’s en een paar filmpjes. Jij kan deze presentatie verder uitwerken tot jouw persoonlijke spreekbeurt.
Wij hebben een aantal mooie stoere foto's van onze redders, lifeguards en reddingboten voor jouw verzameld. Deze foto's kan je downloaden en gebruiken om jouw spreekbeurt nog mooier te maken.
Over de KNRM is een mooie Youtubeserie gemaakt door youtuber Govert Sweep, die graag redder wil worden. Maar er zijn nog veel meer mooie films te bekijken via de button hieronder.
Het belangrijkste is natuurlijk dat jij het onderwerp van je spreekbeurt heel erg leuk vindt. Zo breng je je enthousiasme over op je klasgenoten. De volgende tips helpen je spreekbeurt overzichtelijk te houden.
Voor de groepen 6 t/m 8 hebben we een les gemaakt over de KNRM, redden op zee en vrijwillige redders. Leuk om met jouw klas te doen! Vertel je juf of meester erover.
Dit pakket is vanaf de herfst 2024 weer beschikbaar.
Rinus is de oudste van het vrijwilligersteam. Rinus is visserman en heeft een vishandel in Waterdam. Vroeger was Rinus schipper op de reddingboot, net als zijn vader en opa. Maar op de nieuwe reddingboot heeft hij het roer overgedragen aan Koen.
Koen werkt voor het theater. Hij bouwt decors en speelt soms mee in een toneelstuk. Op de reddingboot is hij de ‘regisseur’ en zorgt hij dat reddingen goed verlopen.
Tess kwam een paar jaar geleden kijken op de open dag van de KNRM en is meteen vrijwilliger geworden. Tess kan erg goed varen en stuurt de reddingboot koersvast door de woeste golven. In de zomer is ze ook lifeguard op het strand.
Olaf is een echte waterrat. Hij kon al zwemmen toen hij drie was. Hij durft alles en springt als eerste overboord om een drenkeling te redden. Olaf is gamesbouwer. Als hij vrij is vind je hem op zijn surfplank in de branding. Later wil hij ook schipper worden, dus Rinus en Koen zijn het grote voorbeeld voor Olaf.
Douwe is de scheepshond. Hij is als pup uit een sloot gered door Koen. Nu vaart Douwe mee op de reddingboot.
Wil je ook redder worden bij de KNRM? Dat kan vanaf 18 jaar, maar wist je dat het ook mogelijk is om lid te worden van een reddingsbrigade bij jou in de buurt? Bij sommige reddingsbrigades mag je al lid worden vanaf 6 jaar. Je leert er zwemmend redden en je kunt het Junior Redder-diploma halen. Je bent dan een lifesaver: je kunt jezelf veilig uit het water krijgen, maar ook je vrienden en vriendinnen redden. Vanaf 16 jaar kun je worden opgeleid tot lifeguard.
De 153 reddingsbrigades in Nederland zijn niet zomaar verenigingen. Ze hebben een belangrijke taak. 2750 lifeguards van de Reddingsbrigade houden toezicht aan het strand, grote meren en ander binnenwater in Nederland. Ze voeren zo nodig reddingacties uit en helpen als er iemand gewond raakt. Deze redders zijn net als bij de KNRM vrijwilligers. Op de website van Reddingsbrigade Nederland vind je een reddingsbrigade bij jou in de buurt.
Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.
De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij helpt en redt mensen in nood op het water. De redders en reddingboten komen in actie na een alarmering. De KNRM heeft 45 reddingstations langs de kust. De 75 reddingboten worden bemand door 1.500 vrijwilligers. De KNRM komt meer dan 2.500 keer per jaar in actie voor noodmeldingen waarbij ruim 4.000 mensen worden geholpen of gered.
© 2024 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij