Skip to main content

1940

Dertien jaar later kwam men toch weer terug op het besluit en werd reddingstation Ouddorp heropend. De motorreddingvlet Maasvlakte uit Rozenburgkwam in de haven van Ouddorp te liggen. Dit was een vlet met een lengte van 8.60 meter. Als agent werd Bart de Lafaille aangetrokken en als schipper werd Pou Bezuijen gevraagd. Tijdens de oorlogsjaren waren er veel acties om in zee gestorte vliegtuigbemanningen te redden, maar helaas waren deze vliegtuigen en bemanningen niet meer te redden. Op 13 november 1944 bracht de reddingvlet Maasvlakte 69 mensen in veiligheid. Het was de bemanning en Wehrmachtsoldaten vanaf de Kabeljouwplaat. Ook kwam in dat jaar een nieuwe machinist aan boord, Arie Bakelaar. De Geallieerden zaten al in Brabant en Arie Bakelaar, Dirk Tanis en Jan Witte hadden samen met een groep Armeniërs besproken om met de Maasvlakte te vluchten naar Brabant. Schipper Pou Bezuijen wist van niets en was woest. Net als de Duitsers overigens, die niets gemerkt hadden. De reddingboot van Stellendamkwam enige tijd in de haven van Ouddorp te liggen, maar kort na de oorlog kwam er een motorredding vlet naar Ouddorp die de naam “Ouddorp” kreeg.

KNRM reddingstation Ouddorp

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.