Skip to main content

1985

Omdat de watersport steeds meer toenam werden de acties ook talrijker. De K.N.Z.H.R.M. was reeds begonnen met het experimenteren met snelle rigid inflatable boat’s (RIB). In 1985 kreeg Enkhuizen de beschikking over de reddingboot Richel van het merk Avon Searider en had een lengte van 5,43 meter. Dit was de eerste snelle reddingboot op het IJsselmeer. Met de komst van de snelle boot werden de acties aanzienlijk korter in tijdsduur, vaak had de Richel de klus al geklaard nog voordat de Spaanderbank ter plaatse was. Naar voorbeeld van Enkhuizen kregen ook de overige stations op het IJsselmeer de beschikking over een snelle boot. Met de komst van de snelle Richel deed ook het overlevingspak zijn intreden. Deze werden opgehangen in het vooronder van de Spaanderbank maar het verlangen naar een eigen bemanningsverblijf werd steeds groter. Op 16 december 1994 werd de bemanning onaangenaam verrast door een inbraak op de Spaanderbank, o.a werd de GPS, Portofoon, Verrekijkers, en zaklantaarns gestolen.
De boot krijgt in 1988 landelijke bekendheid nadat ze gestolen is door een motorbende, maar teruggevonden wordt door een oplettende donateur. 

KNRM reddingstation Enkhuizen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.