Skip to main content

Inschrijving KNRM-herdenkingsdienst (11-11) geopend

Datum: donderdag 24 oktober 2024 | Sectie: Persbericht

Op 11 november – de officiële oprichtingsdatum van de Redding Maatschappij – zal in de Grote Kerk van Elburg de herdenkingsdienst 200 jaar KNRM plaatsvinden. De dienst is een hele mooie gelegenheid om stil te staan bij de beide kanten van het reddingwerk: Gevoelens van dankbaarheid voor alle geslaagde reddingen en voor alle keren dat onze bemanningen veilig van zee terugkeerden. Maar ook gevoelens van respect en verdriet, denkend aan de redders die de hoogste prijs betaalden voor hun vrijwilligerswerk, maar ook aan hen voor wie wel uitgevaren is, maar die niet gered konden worden.

De dienst wordt een sferisch moment van stilte en bezinning. Voor KNRM’ers, geredden, nabestaanden en geïnteresseerden. Voor gelovigen én voor iedereen die het gewoon waardevol vindt om een moment stil te staan en/of steun te betuigen aan anderen.
Tijdens de dienst zullen er bijdragen zijn van onder anderen Jan Nathan Rozendaal (burgemeester Elburg), het Urker Mannenkoor Hallelujah, KNRM-directeur Jacob Tas, zanger/voorganger Kees Kraayenoord en aalmoezenier Bernhard van Welzenes.

De herdenkingsdienst begint om 19:00 uur en zal tot ongeveer 20:30 uur duren.

Grote of Saint Nicolaaskerk
Zuiderkerkstraat 1
8081 CJ Elburg

ROUTE

Toegangsbewijzen voor de herdenkingsdienst zijn gratis, maar dienen wel gereserveerd te worden. Dat kan op de webpagina www.knrm.nl/herdenkingsdienst
We doen dit om te voorkomen dat geïnteresseerden een lange reis afleggen en uiteindelijk niet in de kerk blijken te passen.
Elke bezoeker dient afzonderlijk geregistreerd te worden, dus als je met meerdere personen wilt komen, zal het formulier per persoon ingevuld moeten worden.

Bestel hier uw tickets

Persbericht

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.