Skip to main content

Publieksprijs Dutch Podcast Awards 2024 met podcast "Redders op Zee"

Datum: dinsdag 08 oktober 2024 | Sectie: Nieuws

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) maakt kans op de publieksprijs van de Dutch Podcast Awards 2024 met podcast "Redders op Zee". Redders op zee die inmiddels al 26 afleveringen telt, is een van de kanshebbers voor deze prestigieuze prijs. Met meer dan 1 miljoen luisteraars en 55.000 wekelijkse volgers, waarvan er 25.000 zijn geabonneerd, heeft de podcast een indrukwekkend bereik weten op te bouwen. In de podcast serie vertellen redders en geredden bijzondere verhalen van KNRM-reddingoperaties en geeft luisteraars een blik achter de schermen bij het belangrijke werk van de KNRM.

Stem direct!

 

Dutch Podcast Awards: een belangrijk podium

De Dutch Podcast Awards, georganiseerd door BNR Nieuwsradio, zijn inmiddels uitgegroeid tot de belangrijkste prijzen in de Nederlandse podcastwereld. Dit jaar vindt de zevende editie plaats, en net als vorig jaar wordt de winnaar niet door het publiek, maar door een vakkundige jury bepaald. Volgens Marc Adriani, hoofdredacteur van BNR, was dit een belangrijke verandering: "Het ambacht van podcastmaker krijgt zo de aandacht die het verdient."

Het juryproces

Podcastmakers hadden tot en met 9 september de kans om hun podcast in te zenden. Inmiddels zijn de genomineerden bekend, en Redders op Zee van de KNRM is een van de vijf genomineerden in hun categorie. De jury, bestaande uit 24 leden van verschillende uitgevers, beoordeelt elke podcast op basis van vooraf vastgestelde criteria. De winnaars worden op woensdagavond 6 november in het Instituut voor Beeld en Geluid bekendgemaakt. Voor de Publieksprijs kunnen luisteraars tussen 9 en 27 oktober hun stem uitbrengen. De podcast met de meeste stemmen wint deze felbegeerde prijs.

Succes van "Redders op Zee"

De podcast Redders op Zee heeft al veel lof ontvangen van luisteraars. Het succes is mede te danken aan de trouwe fans die hun reacties achterlaten onder de podcasts op Spotify. Hoe meer abonnees en reacties, hoe hoger de podcast stijgt in de hitlijsten, waardoor nog meer mensen de verhalen van de KNRM kunnen ontdekken. De nominatie voor de Dutch Podcast Awards is een kroon op het werk van de KNRM en de inzet om het belangrijke reddingswerk toegankelijk te maken voor een breder publiek.

Stem direct!

Be traceable sticker

Op jouw board

Het kan gebeuren dat je onder zware omstandigheden op het water materiaal kwijtraakt. De speciale Be Traceable stickers van de KNRM, met jouw telefoonnummer erop, zorgen ervoor dat snel te achterhalen is dat dit jouw spullen zijn en dat jij veilig bent. Zo worden onnodige zoekacties voorkomen.

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.