Nalatenschappen leiden tot persoonlijke band met KNRM
Op 31 oktober staan in het SBS-programma De Nalatenschap bijzondere KNRM-verhalen centraal. Tweemaal twee broers vertellen over hun bijzonder band met de Redding Maatschappij. Eén van hen laat zijn vermogen aan de KNRM na.
Familieverhalen centraal in SBS-programma De Nalatenschap Op 31 oktober staan in het SBS-programma De Nalatenschap bijzondere KNRM-verhalen centraal. Tweemaal twee broers vertellen over hun bijzondere band met de Redding Maatschappij. Eén van hen laat zijn vermogen aan de KNRM na.
Bekijk de intro van de nalatenschap
Persoonlijke verhalen achter nalatenschappen Het bekende tv-programma De Nalatenschap vertelt persoonlijke verhalen achter nalatenschappen. In al de jaren dat het programma op de buis is, is het voor het eerst dat de KNRM centraal staat. Aanleiding hiervoor zijn de plannen van Jan Ufkes zijn vermogen tezijnertijd aan de KNRM na te laten. De kijkers zien Jan samen met zijn jongere broer Louis een bezoek brengen aan het KNRM-reddingstation Stellendam. Niet toevallig het reddingstation dat Louis jaren geleden het leven redde, toen zijn jacht in slecht weer bij Stellendam verging. Louis haalde met zijn redding de landelijke media omdat hij de 75.000ste geredde uit de historie van de KNRM bleek te zijn. De redding van Louis heeft er mede toe geleid dat Jan tot het besluit kwam de KNRM te begunstigen. Eveneens in Stellendam maakt de kijker kennis met nóg twee broers, Mark en Dennis Struis. Zij kwamen enkele jaren geleden met de KNRM in contact toen bleek dat hun vader zijn vermogen aan de KNRM had nagelaten, iets dat voor hen als een verrassing kwam. De Redding Maatschappij betrok de broers intensief bij de besteding van de gelden, hetgeen uiteindelijk resulteerde in de bouw van de reddingboot Valerie Struis, vernoemd naar de dochter van Mark, het eerste kleinkind van de erflater. De executeur van de KNRM Naast de vier broers portretteert De Nalatenschap Cora Bartels, die namens de KNRM niet alleen de relatie onderhoudt met veel schenkers, maar namens de KNRM tevens de rol van executeur vervult. De KNRM ziet het executeurschap als een graag gedane wederdienst aan iemand die goed en genereus voor de KNRM is. Wilt u meer informatie? Voor nadere informatie over schenken en nalaten aan de KNRM, kunt u vrijblijvend contact opnemen met Cora Bartels of Cees Prins via 0255-548454. Ook kunt u gratis het boek “Wie goed doet…”aanvragen via www.knrm.nl/boek. In dit verhalenboek staan de mogelijkheden van schenken en nalaten op een rij en vindt u ook het antwoord op de vraag 'Waarom heten reddingboten zoals ze heten?’.
Nieuws
Gerelateerd nieuws
Nieuwsbrief
ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?
Download de KNRM Helpt app
Word donateur
DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM
Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.