Skip to main content

Maritime Awards Gala 2024

Datum: woensdag 21 augustus 2024 | Sectie: Nieuws

Het Maritime Awards Gala is hét evenement waar de innovatieve topprestaties uit de sector gepresenteerd worden aan de captains of industry. Het gala wordt georganiseerd door de Stichting Maritime Awards Gala. Hierin zijn Netherlands Maritime Technology, KVNR, KNVTS, Koninklijke Marine, Nederland Maritiem Land, Het Loodswezen, Maritiem Kennis Centrum en Brancheorganisatie Zeehavens vertegenwoordigd.

Tijdens het gala vindt de uitreiking plaats van vijf prestigieuze Maritime Awards. En dit jaar is de KNRM een van de genomineerden in de categorie ‘Maritime Achievement Award’. De Maritime Achievement Award is een erkenning van een maritieme prestatie met maatschappelijke impact en brede publieke zichtbaarheid. De reden van de nominatie voor de Redding Maatschappij; “De KNRM zet zich al 200 jaar in voor mensen in nood op het water. Het redden van levens op zee valt en staat met de inzet van toegewijde vrijwilligers. De nominatie is een waardering voor de vrijwilligers die de ruggengraat vormen van het werk van de KNRM.”


Naast de KNRM zijn twee anderen voor deze prijs genomineerd: 

  • Royal Bodewes en VPRO Tegenlicht met de aflevering Dwarse Scheepsbouwers, waarin een uitzonderlijk goed beeld is neergezet van de Nederlandse maritieme sector. De nominatie is een aanmoediging voor de maritieme sector én daarbuiten om meer soortgelijke maatschappelijk zichtbaarheid voor de maritieme sector te realiseren.
  • Het waarborgen van het Mare Liberum door de opvarenden van de Koninklijke Marine. De nominatie is een waardering voor de inzet van alle opvarenden bij de Koninklijke Marine die zich inzetten voor de internationale vrije doorvaart voor de civiele scheepvaart.

De andere vier awards die op 4 november worden uitgereikt, zijn: 

  • De Maritime Ship of the Year Award is een brede erkenning van de Nederlands scheepswerven voor hun maritieme innovatiekracht voor varend materieel. 
    (Leuk om te weten: in 2014 heeft DAMEN Shipyards met onze reddingboot Nh1816 deze prijs gewonnen).
  • De Maritime Talent Award is de erkenning van een persoon voor zijn of haar onderzoekswerk of ontwikkelingsresultaat. 
  • De Maritime Innovation Award is de prijs die wordt uitgereikt aan de meest aansprekende maritieme innovatie van het afgelopen jaar. 
  • De Maritime Security Award is een sectorale erkenning van een vernieuwing op het gebied van security binnen maritieme onderdelen van de Nederlandse overheid. 
     

Bekijk de volledige lijst van genomineerden per award

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.