Skip to main content

Koning verrast jarige KNRM op vrijdag 11 oktober

Datum: dinsdag 08 oktober 2024 | Sectie: Nieuws

Rotterdam, 8 oktober 2024 – Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander feliciteert op vrijdag 11 oktober de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) met haar 200-jarig jubileum. Hij zal aanwezig zijn bij de jubileumvoorstelling ‘Symfonie van het Water’ in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam, een speciaal eerbetoon aan de vrijwilligers van de KNRM. Voor deze gelegenheid hebben verschillende bekende artiesten zich laten inspireren door het werk van de reddingmaatschappij. De avond wordt afgesloten met de bekendmaking van de naam van de nieuwste reddingboot door de Koning. Voor en na de voorstelling zullen de Koning, de nieuwe burgemeester van Rotterdam Carola Schouten en commissaris van de Koning Wouter Kolff in gesprek gaan met een delegatie van de ruim 1.500 vrijwilligers van de KNRM.

De ‘Symfonie van het Water’ bevat optredens van artiesten als Stef Bos, Elske DeWall, FLEUR, Lucas Hamming, Berget Lewis en een symfonieorkest onder leiding van Eric van Tijn. Zij brengen niet alleen nummers uit hun eigen repertoire, maar bundelen ook hun krachten in een speciaal voor deze avond samengesteld muzikaal programma. De voorstelling verweeft op indrukwekkende wijze de verhalen van KNRM-bemanningsleden en de mensen die door hen gered zijn, samen met de verhalen van de donateurs, die dit al 200 jaar financieel mogelijk maken. Ter ere van het 200-jarig bestaan van de KNRM zingen de artiesten de grootste hits die symbool staan voor Nederland als waterland en voor het bijzondere werk van de KNRM.

De voorstelling is exclusief te zien op 11, 12 , 13 en 14 oktober in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam.

Wil jij er ook bij zijn op zaterdag 12 oktober? Bestel dan nu je tickets!  Of kijk hier voor meer informatie over de Symfonie van het Water 

 

Bestel tickets   Meer informatie

 

 

Be traceable sticker

Op jouw board

Het kan gebeuren dat je onder zware omstandigheden op het water materiaal kwijtraakt. De speciale Be Traceable stickers van de KNRM, met jouw telefoonnummer erop, zorgen ervoor dat snel te achterhalen is dat dit jouw spullen zijn en dat jij veilig bent. Zo worden onnodige zoekacties voorkomen.

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.