Skip to main content
Dhr. Houbolt en vriendin omringt door vrijwilligers van KNRM Reddingstation Zandvoort.

KNRM Zandvoort bedankt donateur verbouwing boothuis

Datum: woensdag 24 juli 2024 | Sectie: Zandvoort

Het boothuis van KNRM Zandvoort wordt verbouwd. De verbouwing wordt gefinancierd door een gulle donatie van de heer Houbolt uit Laren. In mei is de verbouwing van het reddingstation Zandvoort gestart en verloopt voorspoedig.  

 

Verbouwing 

Het reddingstation KNRM Zandvoort heeft op 24 maart een nieuwe bootwagen en een nieuwe Challenger (tractor) gekregen. Deze zijn geschikt om de nieuwe boot die het station in 2026 krijgt, te kunnen vervoeren. Het nieuwe schip en bijbehorende bootwagen zijn langer dan de huidige Annie Poulisse. Een verlenging van het boothuis met vier meter was daarom noodzakelijk. “Het is geweldig dat een donateur dit voor ons mogelijk kan maken. We hopen voor het eind van de zomer de boot weer binnen in het boothuis te kunnen zetten. Op dit moment staat ons materieel op de boulevard van Zandvoort. Om het aan te kleden hebben we de kleurrijke hekjes van de Kinderkunstlijn eromheen gezet, die kinderen uit Zandvoort hebben gemaakt om ons 200-jarig bestaan te vieren.”, aldus Schipper Jan Willem van den Bout.   

 

Donateur 

De heer Houbolt, die met zijn stichting het “Pieter Houbolt Fonds” deze verbouwing financieel mogelijk maakt, is al sinds 1968 Redder aan de wal: “Ik zeil vanaf mijn 12e op de binnenwateren en later veel op zee. Inmiddels zeilen wij niet meer en is de zeilboot vervangen voor een motorboot. Ik vind dat, of je nu op het IJsselmeer of op zee vaart, het de morele plicht van de schipper is (uit veiligheidsredenen) om donateur te worden van de KNRM. Deze private onderneming, kan slechts blijven bestaan op basis van deze donaties. Gelukkig hebben wij de KNRM nooit nodig gehad. De vrijwilligers, die ik tot nu toe heb ontmoet (waaronder de Zandvoortse), zijn allen zeer betrokken en bevlogen. Dat is fantastisch en daar heb ik veel bewondering en respect voor. Nu ik daarvoor in de gelegenheid ben steun ik dan ook graag deze verbouwing.” 

 

Zandvoort

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.