Skip to main content
Oud reddingboot Cornelius Zwaan is op sleep genomen door de Reddingboot Graaf van Bylandt

Sleepje van oud-reddingboot

Datum: donderdag 30 mei 2024 | Sectie: Vlieland

Vanmiddag werd Reddingstation Vlieland gealarmeerd voor een vaartuig in problemen. Het bleek te gaan om een kotter nabij de Polledam (Harlingen) die lek geraakt was, hierdoor kwam een grote hoeveelheid water naar binnen.


Reddingboot Graaf van Bylandt en reddingboot Huibert Dijkstra voeren vanaf Vlieland richting de Pollendam nabij Harlingen. Ook Reddingstation Harlingen voer uit met de reddingboot Wiecher en Jap Visser-Politiek.
Vanaf Terschelling voer Rederij Noordgat uit met de Typhoon en Skua.
Reddingstation Harlingen was als eerste ter plaatsen, even later voegde Rederij Noordgat zich bij hun.

Toen de Graaf van Bylandt en de Huibert Dijkstra aankwamen waren er al genoeg pompen aanwezig. En werden zij bedankt voor hun inzet. Zij konden terug naar Vlieland.

Op de terugweg werden ze om hulp gevraagd door de oud reddingboot Cornelius Zwaan. Deze oude reddingboot kwam terug vanaf Amsterdam (vanwege de bijeenkomst van 200 jaar KNRM) en kreeg brandstof problemen. Dit was helaas niet snel op te lossen waardoor de Graaf van Bylandt haar op sleep heeft genomen naar Vlieland.

 

Vlieland

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.