Skip to main content

Reddingboot Cornelis Dito zoekt verlaten zeiljacht

Datum: vrijdag 01 september 2017 | Sectie: Oudeschild - Texel

Vrijdagmorgen, even voor 10 uur, gaan de pagers van de bemanning van reddingstation Oudeschild voor een niet alledaagse melding: "Prio 2, verlaten jacht"

Na de alarmering begeeft de reddingboot Cornelis Dito zich naar de opgegeven positie. Het blijkt in de vaargeul van het Malzwin te zijn. Daar aangekomen wordt inderdaad een klein zeiljachtje genaamd "Vriendschap" aangetroffen met schijnbaar niemand aan boord. De bemanning gaat op onderzoek uit en dan blijkt de eigenaar nog te slapen aan boord. De man heeft echter niet gemerkt dat tijdens zijn slaap het anker van zijn zeilbootje niet helemaal vaste grond had en hij zodoende is afgedreven.

De bemanning van de reddingboot wijst de eigenaar op zijn krabbend anker. Het anker wordt opgehaald en de man kan zelfstandig zijn weg vervolgen.

Oudeschild - Texel

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.