Skip to main content

KNRM assisteert ambulance bij onwel geworden fietser

Datum: dinsdag 21 augustus 2018 | Sectie: De Koog - Texel

Dinsdagmiddag is het kusthulpverleningsvoertuig om 12.30 gealarmeerd voor een assistentie ambulance.

Na het contact met de alarmcentrale horen we dat het niet op de Badweg in de Koog is, zoals gemeld, maar op een fietspad ergens in het duingebied bij de Cocksdorp. De persoon weet niet waar hij zich bevind, dus we bereiden ons voor op enig zoekwerk.

Onderweg haken we aan bij de ambulance die een nauwkeuriger positie heeft. Ook de politie is onderweg met twee eenheden. Een motoragent gaat alvast vooruit en de rest volgt. Dan is de man gelokaliseerd op een fietspad in de duinen achter de vuurtoren. Hij is tijdens het fietsen onwel geworden en ten val gekomen. De ambulance neemt het slachtoffer mee voor onderzoek op de spoedeisende hulp.

De bemanning van het kusthulpverleningsvoertuig zorgt er voor dat op de terugweg naar het boothuis de fietsen van het echtpaar weer afgeleverd worden bij hun vakantieadres, waar ze ook direct de verhuurder van de accomodatie op de hoogte stellen.

De Koog - Texel

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.