Skip to main content

Drukke week voor KNRM De Koog-Oudeschild

Datum: zondag 29 juli 2018 | Sectie: De Koog - Texel

De bemanning van station De Koog-Oudeschild heeft niet stil gezeten de afgelopen week, waarin er zes keer een beroep op de KNRM boten en kusthulpverleningsvoertuig werd gedaan.

Zondag 22 juli wordt reddingboot Cornelis Dito gealarmeerd via de KNRM hulp-app voor een stalen motorsailer met aandrijvingsproblemen voor Oudeschild. Deze is op sleeptouw genomen en afgemeerd in de haven.

Maandag 23 juli vaart de bemanning weer uit nadat 's avonds om 22.30 alarm is gemaakt voor 2 kleine bootjes nabij het Visjagersgaatje op de Waddenzee. Ze hadden een boei gemist, zijn verkeerd afgeslagen en uiteindelijk vastgelopen. Deze zijn onder begeleiding van de KNRM naar dieper water geloodst.

Donderdagmorgen 26 juli, c.q woensdagnacht, gaat het alarm voor het kusthulpverleningsvoertuig om 00.47 uur. Zij staan de ambulance bij met een onwelwording op het strand bij paal 17.

Donderdagavond gaat tijdens de oefenavond de pieper. Om 23.00 uur vaart de Cornelis Dito uit voor een vastgelopen motorboot op de Hors. De opvarenden, 2 volwassenen en een kind, zijn bang voor het naderende onweer en hebben daarom alarm geslagen. De KNRM neemt de mensen aan boord en zet ze af in de haven van Den Helder. Het bootje wordt gezekerd, zodat de eigenaar het de dag er na met hoog water kan wegvaren.

Zaterdagmorgen 28 juli is reddingboot Zalm, samen met de collega's van de Beursplein 5 , om 08.00 uur op weg om een catamaran weg te slepen die de dag er voor met hoogwater op de Steenplaat is vastgelopen.

Terwijl beide reddingboten hiermee bezig zijn, gaat het alarm voor het kusthulpverleningsvoertuig, dat op het strand standby staat. Zij spoeden zich richting de Slufter voor een ambulanceassistentie`. Een mevrouw is door de hitte bevangen. Het KHV zorgt dat het slachtoffer uit de Slufter wordt gehaald richting ambulance. Na overdracht in de ambulance zal zij met spoed richting het ziekenhuis in Den Helder vervoerd worden.

De Koog - Texel

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.