Skip to main content

Kotter gestrand bij Ameland

Datum: woensdag 30 maart 2016 | Sectie: Terschelling Paal 8

Woensdag avond na de evaluatie van de oefenavond (23:26 uur) komt op de marifoon in het boothuis Paal 8 Terschelling een oproepje van een visserman die op het strand is beland van Ameland.

Omdat er nog een complete bemanning in het boothuis aanwezig is wordt er kort overlegd met het Kustwachtcentrum en wordt de Frans Hogewind klaargemaakt. Enkele minuten later is de reddingboot te water en onderweg.

De visserman is tijdens het halen van de netten overvallen door een breker op de zijkant van het schip waardoor hij over zijn eigen netten heen gezet werd. Om de netten niet in de schroef te krijgen heeft hij zijn motor stop moeten zetten. Gevolg was dat hij binnen enkele ogenblikken aan de grond liep. Omdat de netten nog steeds onder het schip door zaten was er geen optie om zelfstandig weer weg te komen en werd er hulp ingeroepen.

Ter plaatse gekomen heeft de Frans Hogewind een sleepverbinding gemaakt met het achterschip en de kotter achteruit weer vrij getrokken van het strand. Hierna is door de eveneens gealarmeerde Anna Margaretha (Station Ameland Ballumerbocht) een sleep op de voorkant van het schip gezet. Door de voorwaartse beweging spoelden de netten en touwen weer vrij van het roer en de schroef en zodoende kon de visserman zijn werkzaamheden weer hervatten. Om 02:00 uur stond de Frans Hogewind weer gereed op station voor de volgende inzet.

Terschelling Paal 8

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.