Skip to main content

Plezierjacht na brand gezonken op Noordzee

Datum: woensdag 04 september 2024 | Sectie: Schiermonnikoog

Persbericht

Schiermonnikoog, 4 september 2024

Rond 22.48 uur werd de bemanning van de Koning Willem 1 opgepiept voor een prio 1 melding. De melding was een ‘jacht brand/ explosie aan boord’. 

Eerder op de avond was de Duitse Kustwacht gealarmeerd voor een brand op een jacht. Omdat het incident zich voordeed op het grensgebied Duitsland/ Nederland vroeg de Duitse Kustwacht om assistentie van de Nederlandse Kustwacht. De reddingboten Anna Margaretha van Ameland en de Koning Willem 1 van Schiermonnikoog werden daarop gealarmeerd. 

Het incident vond ongeveer 45 mijl boven Schiermonnikoog, in de buurt van het offshore windmolenpark Gemini, plaats. Onderweg naar het incident werd de bemanning van de Koning Willem 1 op de hoogte gehouden van de stand van zaken. Al gauw kwam het bericht dat het jacht was uitgebrand en inmiddels was gezonken. Toen de Koning Willem 1 ter plaatste kwam werd er een Search and Rescue (SAR) operatie gestart. 

In samenwerking met de Duitse en Nederlandse reddingboten, twee helikopters, een vliegtuig en de reeds aanwezige (werk)schepen werd het gebied middels zoekslagen nauwkeurig uitgekamd. Na ongeveer 8 uur zoeken werd de zoekactie gestaakt. Er is niemand aangetroffen. De politie start een onderzoek.

Schiermonnikoog

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.