Skip to main content

Zeiljacht maakt water

Datum: maandag 03 juli 2017 | Sectie: Medemblik

Maandagmiddag zijn de reddingboten van KNRM Medemblik uitgevaren voor een zeiljacht wat water maakt op het IJsselmeer. Met behulp van de bergingspompen wordt het water weggepompt. Uiteindelijk wordt het zeiljacht naar een kraan gesleept.

Ongeveer een mijl uit de kust van Medemblik op het IJsselmeer komt een zeiljacht in de problemen. De twee opvarenden van het jacht merken dat ze water maken. Hierop slaan ze alarm bij het kustwachtcentrum die de reddingboten van Andijk en Medemblik oproept.

Reddingboot Johanna Maria uit Medemblik (de tijdelijke vervanger van reddingboot Bernardine) en reddingboot 't Span uit Andijk varen uit naar de opgegeven positie. Ter plaatse worden twee opstappers overgezet die de situatie aan boord opnemen. Met de opvarenden gaat het goed. Er worden pompen overgezet om het water weg te pompen en op zoek te gaan naar het lek.

Uiteindelijk wordt er geen lek gevonden en wordt besloten om de inlaatkraan van de motor dicht te draaien. Hiermee komt er geen water meer binnen en wordt het zeiljacht op sleeptouw genomen richting de kraan van het Regatta Centrum.

Reddingboot 't Span sleept het zeiljacht naar de haven. Vlak voor de haven neemt reddingboot Johanna Maria het jacht langszij en meert deze af onder de kraan. De gegevens worden opgenomen en de opvarenden worden direct redder aan de wal.

Tijdstip: 11:54 uur
Wind: Zuidwest 4 Bft
Actie: 17-2017

Medemblik

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.