Skip to main content

KNRM Medemblik druk bij jaarlijkse 24-uurs race

Datum: zaterdag 27 augustus 2016 | Sectie: Medemblik

De bemanning van reddingboten Bernardine en 't Span van KNRM Medemblik waren dit weekeind druk met de jaarlijkse Delta Lloyd 24-uurs race.

Vrijdagavond was reddingboot Bernardine bij de start van de Delta Lloyd 24 uurs zeilrace. Met aan boord enkele VIP’s waaronder de burgemeester van Medemblik en de directeur van Stadshavens Medemblik werden de deelnemende schepen die startten vanuit Medemblik vanaf de Bernardine voorzien van een lekker pak speculaas koeken voor onderweg.

Zaterdag vanaf 18:00 uur mochten de deelnemers finishen en dat deden veruit de meesten van de 500+ deelnemers dan ook. In een tijdsbestek van ongeveer 2 uur is het gros van de zeilers gefinisht. De bemanningsleden van reddingboten Bernardine en ’t Span waren zowel op het water als op de wal actief bezig. Zo werden een aantal zeiljachten afgemeerd in de haven en andere zeiljachten werden geholpen bij het weer opstarten van de motor met de startboosterdoor leeggelopen boordaccu's.

In de haven zijn er verschillende interviews gegeven door vrijwilligers van KNRM Medemblik bij zowel RTVNH als bij Regatta Radio en WEEFF.

Net als ieder jaar werd door vrijwilligers van de KNRM - Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij vrijwillig bruggeld gehengeld met klompjes bij de passage van de Kwikkelse brug. En op de vroege zondagochtend was er de traditionele verkoop van lekkere broodjes vanaf een KNRM kraampje voor de zeilers!

Een en al leuke activiteiten en gezelligheid in de haven van Medemblik! Tot volgend jaar bij de Delta Lloyd 24 Uurs Zeilrace.

Medemblik

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.