Skip to main content

Drukke zaterdagmiddag voor KNRM Medemblik met vier inzetten

Datum: zaterdag 07 juli 2018 | Sectie: Medemblik

Zaterdagmiddag zijn de reddingboten van KNRM Medemblik vier keer gealarmeerd om watersporters in problemen te helpen. Het betrof één omgeslagen catamaran, één vastgelopen zeiljacht en twee boten met motorstoring.

Aan het begin van de middag maakte het Kustwacht Centrum in Den Helder alarm voor een zeiljacht met motorproblemen ter hoogte van de vuurtoren de Ven tussen Enkhuizen en Andijk. KNRM Enkhuizen was voor ditzelfde zeiljacht al gealarmeerd via de KNRM Helpt app. Ter plaatse zet reddingboot Bernardine een opstapper over en maakt een sleepverbinding naar Andijk alweer het zeiljacht in een box wordt afgemeerd.

Terwijl de gegevens opgenomen worden maakt het Kustwacht Centrum alarm voor een zeiljacht aan de grond voor de haven van Andijk. Reddingboot Bernardine is snel ter plaatse en bevrijdt het zeiljacht uit haar hachelijke positie. De vier opvarenden zijn erg dankbaar voor de hulp en blijken al jaren trouwe donateur te zijn van de KNRM.

Aan het einde van de middag komt er een verzoek tot assistentie binnen via de KNRM Helpt app. Een motorboot heeft motorstoring gekregen en vraagt de reddingboot van KNRM Medemblik om assistentie. Onderweg naar het boothuis krijgt de schipper een alarmerend telefoontje van een omgeslagen catamaran. Dit wordt doorgegeven aan het Kustwacht Centrum die hierop ook reddingboot 't Span uit Andijk alarmeert.

Reddingboot Bernardine gaat allereerst naar de omgeslagen catamaran. Ter plaatse blijkt de catamaran weer overeind gezet met de drie opvarenden veilig aanboord. Wel licht de mast nog half in het water. De reddingboot helpt de mast weer te richten en sleept de catamaran richting Medemblik. Onderweg komt een begeleidingsboot van de catamaran vereniging om de sleep over te nemen zodat reddingboot Bernardine naar de motorboot kan.

Ondertussen heeft reddingboot 't Span de motorboot op sleep genomen richting de Pekelharinghaven van Medemblik, alwaar de motorboot veilig wordt afgemeerd en de gegevens opgenomen worden.

Tijdstip: 12:41 uur, 14:52 uur, 16:49 uur en 16:55 uur
Wind: Noord 3-4 Bft
Actie: 26 tot en met 29-2018

Medemblik

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.