Skip to main content

Kiellegging nieuwe reddingboot Lauwersoog

Datum: vrijdag 20 september 2024 | Sectie: Lauwersoog

Vrijdagmiddag  op 20 september 2024 vond bij Jachtbouw Folmer in Rijs de kiellegging plaats van de nieuwe reddingboot voor KNRM station Lauwersoog. Een speciaal en ceremonieel moment voor de vrijwilligers van KNRM Lauwersoog, KNRM als opdrachtgever, de bouwers en de schenkers van de boot. 

De kiellegging van een schip is de markering van de start van de bouw. Na lange voorbereidingen, tekeningen en berekeningen worden op de scheepswerf de eerste onderdelen van een nieuwe reddingboot in elkaar gezet. De bouw van een boot begint met de kiel, het onderste gedeelte van een boot.

Er werden enkele toespraken gehouden, waarna de schenkers van de nieuwe reddingboot, overgingen tot de kiellegging. Ze plaatsen in de kiel van de boot een aluminium schijf met daarin verwerkt een sieraad die voor de familie van de schnkers van grote betekenis is. Met de kiellegging wordt de bemanning van de reddingboot een behouden vaart toegewenst.

De bouw en daarna de testfase zal nog zeker een klein jaar in beslag nemen. Tot die tijd zal het station van Lauwersoog nog gebruik maken avn de Annie Jacoba Visser die in 1996 verhuisde naar Lauwersoog. Als de nieuwe reddingboot in gebruik wordt genomen heeft de Annie Jacoba Visser 32 jaar dienst gedaan als reddingboot van de KNRM.

 

 

 

Lauwersoog

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.