Skip to main content

Vrijwilligers verlenen meerdere keren assistentie aan ambulancedienst

Datum: zondag 18 september 2016 | Sectie: Katwijk aan Zee

Afgelopen week is de vrijwillige bemanning van het kusthulpverleningsvoertuig (KHV) meerdere keren in actie gekomen om de ambulancedienst te assisteren.

Vorige week zondagmiddag was een persoon op een zogenoemde 'banaan' die voort getrokken wordt door een boot, gewond geraakt. Op verzoek van de ambulancedienst hebben wij het slachtoffer met het KHV vervoerd over strand naar de gereedstaande ambulance.

Woensdag aan het begin van de avond werden we door de meldkamer ambulancedienst gealarmeerd voor een gewond persoon thv De Wassenaarseslag.
Nadat we het slachtoffer in de schepbrandcard hadden gelegd hebben we het slachtoffer in het KHV over strand vervoerd naar de ambulance.
Bij de ambulance aangekomen hebben wij het slachtoffer overgedragen aan het ambulancepersoneel.

Zaterdag was de bemanning bezig met oefenrijden op het strand toen ze een ambulance de strandafgang op zagen rijden. De bemanning is naar het ambulancepersoneel toe gereden en heeft het ambulancepersoneel geassisteerd bij een gewond persoon op het strand.

Zondagavond werd er alarm gegeven voor het assisteren van de politie/ambulancedienst op het strand van Katwijk. Net nadat de bemanning met de KHV was vertrokken vanaf het boothuis, kwam het bericht dat onze hulp niet nodig was. Hierop is de bemanning teruggekeerd naar het boothuis.

Foto's zijn van inzet vorige week zondag en afgelopen woensdag.

Katwijk aan Zee

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.