Skip to main content

Vaartuig met tuigage problemen

Datum: dinsdag 18 juli 2023 | Sectie: IJmuiden

 

 

 

 

 

Prio 2, Vaartuig tuigage problemen. Gealarmeerd door de Kustwacht voor een catamaran waarvan de mast was gebroken/omgevallen. Positie doorgekregen maar verder geen contact meer te krijgen met de melder. Koers gezet richting de opgegeven positie ter hoogte van Bloemendaal. Ter plaatste de catamaran aangetroffen. Het bleek te gaan om een kleine catamaran afkomstig van het strand. De personen aan boord waren in orde en hielde de catamaran gaande met een geïmproviseerd zeil. Gezien de afstand tot IJmuiden en het feit dat de catamaran vanuit Parnassia kwam de kustwacht gevraagd om de Reddingsbrigade te alarmeren voor assistentie om de catamaran naar het strand te brengen. In afwachting van de Reddingsbrigade een lijn overgegeven aan de catamaran en deze dichter naar de kust/Parnassia gesleept. Gezien het rustige weer de catamaran enige tijd gaande gehouden op de 2 meter lijn. In overleg met de bemanning van de catamaran uiteindelijk losgegooid om met het \'nood\' zeil de laatste meters naar het strand af te leggen. Reddingsbrigade nog stand-by gebleven tot de catamaran bij het strand was. Uiteindelijk was geen assistentie benodigd. Einde actie, retour IJmuiden en voor het meerendeel van de bemanning weer verder met het werk

IJmuiden

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.