Skip to main content

Speedbootje met motorproblemen

Datum: vrijdag 03 juni 2022 | Sectie: IJmuiden

Vrijdagavond 3 juni om 19:28 uur krijgen wij een prio 3-alarmering van de Kustwacht. Volgens de Kustwacht ligt er klein speedbootje langszij een tanker van 150 meter 15 mijl uit in het ankergebied. Vier mannen zijn ’s middags vertrokken vanuit Seaport Marina in IJmuiden voor pleziertochtje op zee. Het doel is om een rondje om het Q10-boorplatform te maken en weer terug te varen naar de jachthaven.

In de buurt van het platform gekomen valt de inboard motor iedere keer uit door oververhitting. Helaas kunnen ze vanaf hun vijf meter bootje niemand alarmeren vanwege het gebrek aan ontvangst van de telefoons en de marifoon. Ze kunnen gelukkig vastmaken langszij de tanker en ze mogen gebruikmaken van de gsm en marifoon van het schip.

We hebben de bemanning van het speedbootje aanboord van reddingboot Nh1816 genomen en een opstapper overgezet voor het maken van de sleepverbinding.

Onderweg bemerkt onze opstapper dat er kortsluiting ontstaat aanboord en het motortje slaat ongewenst iedere keer aan. Ook bespeurt hij dat metalen delen onder stroom staan. We laten bij aankomst in de Seaport voor de zekerheid de brandweer de accu loskoppelen vanwege de benzine die ook aanwezig in het bootje.

IJmuiden

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.