Skip to main content

Koos van Messel uit voor vaartuig met motorproblemen en uit voor 2 flairs

Datum: zondag 05 juni 2016 | Sectie: IJmuiden

Gealarmeerd voor zeiljacht met motorstoring. Ze ligt 1 mijl west van de zuidpier onder zeil. Contact via VHF of ze alvast zeilend naar de pieren kan komen maar vanwege windrichting niet mogelijk. Een opstapper overgezet op het jacht om de situatie op te nemen. Bas geeft aan dat het beste is om direct sleepverbinding te maken en laat de zeilen alvast strijken.

We slepen haar voorbij de kop oude zuidpier en nemen haar langszij om haar af te leveren in Seaport Marina.

We gaan weer retour Vissershaven maar bijna in de Vissershaven gearriveerd (00:17) horen we via de VHF dat Station Egmond is gealarmeerd is voor 2 flares die vanaf Egmond-Binnen zijn gezien. We nemen gelijk contact op met de kustwacht en melden dat wij tijdens onze actie ook vuurwerk hebben gesignaleerd in de richting van Egmond en dat het voor ons duidelijk vuurwerk aan de wal was. De Kustwacht geeft duidelijk aan dat volgens de melder de flares richting zee leken te komen en verzoekt ons om ook die kant op te stomen. We varen de Noord in en houden ongeveer 1 mijl afstand van het strand aan. We maken ook contact met de Adriaan Hendrik via VHF.

We krijgen melding van de kustwacht dat zij een echo zien op hun radar op positie 52°37.2 004°32.1. Wij varen daarheen maar kunnen niets vinden en maken weer zoekslagen noord naar zuid op een afstand van 0.3 mijl van de Adriaan Hendrik. Het Kustwacht vliegtuig is ondertussen ook gearriveerd en maakt zijn eigen zoekslagen. Om 01:33 wordt de actie zonder iets gevonden te hebben beëindigt en alle eenheden worden bedankt.

IJmuiden

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.