Skip to main content

Koos van Messel gealarmeerd voor zeiljacht met motorstoring

Datum: dinsdag 18 augustus 2015 | Sectie: IJmuiden

18 en 19 augustus hetzelfde jacht geholpen met motorstoring.

Het schokker jacht Markiezin van Veere kreeg tijdens het aanlopen van IJmuiden te maken met een motorstoring. Bij aankomst van reddingboot Koos van Messel hebben we het jacht direct langszij genomen en in Seaport Marina afgeleverd, waar de motor is nagezien, zodat het scheepje mee kon doen aan de SAIL-In manifestatie.

Helaas stopte de motor er de volgende dag al snel weer mee, zodat men ten tweede male stil in de havenmond kwam te liggen. De reddingboot Maria Paula van het Atlantic type, was met IJmuider bemanning snel ter plaatse. Men was preventief aanwezig tijdens de SAIL-In. Maar het jacht was voor de Maria Paula te zwaar, zodat de Koos van Messel, die ook in de buurt lag, werd gevraagd de sleep over te nemen. Deze heeft het jacht wederom in Seaport Marina afgeleverd.

IJmuiden

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.