Skip to main content

Johanna Louisa begeleidt roeiende oud-mariniers naar Londen

Datum: donderdag 03 september 2015 | Sectie: IJmuiden

Voormalig reddingboot Johanna Louisa begeleidt tijdens de Dutch Marines Rowing Challenge ruim 120 oud-mariniers die in negen sloepen van Rotterdam naar Londen roeien.

De afstand tussen Rotterdam via Vlissingen naar Londen bedraagt 350 kilometer, dat is tevens het aantal jaar dat het Korps Mariniers bestaat. Samen met Zr.Ms Johan de Witt van de Koninklijke Marine begeleidt voormalig reddingboot Johanna Louisa de roeiers tijdens hun tocht.

De mariniers van de Dutch Marines Rowing Challenge roeien voor het project 'buddy's in nood'. Het project bestaat om collega-mariniers te steunen en degenen te helpen die bijvoorbeeld fysiek letsel hebben opgelopen of die na hun diensttijd mentaal of sociaal in de problemen zijn gekomen.

Vrijdagochtend worden aan tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam vijf van de negen sloepen gedoopt. De mariniers van de Dutch Marines Rowing Challenge worden zaterdagochtend uitgezwaaid, om 11:30 uur roeien de sloepen onder de Erasmusbrug door. Zondagochtend rond 11:30 uur worden de sloepen verwacht in Vlissingen. Op maandag zetten de roeiers koers naar Engeland. Na vijf volle dagen op zee hopen zij vrijdagavond aan te komen bij het Engelse Sheernes, aan de monding van de rivier de Theems. Daarna wordt het laatste stuk van de tocht ingezet naar Londen.

IJmuiden

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.