Skip to main content

Jaarverslag KNRM 2014: veilig en duurzaam

Datum: dinsdag 21 april 2015 | Sectie: IJmuiden

De KNRM werd in november 2014 190 jaar oud en voelt zich jong en energiek. De aanwas van nieuwe donateurs en vrijwilligers kent steeds meer jonge mensen, die zich met enthousiasme inzetten voor het werk van de reddingstations.

Veiligheid is belangrijk in een organisatie die werkt in gevaarlijke omstandigheden. Bij storm, op hoge snelheid, zijn de risico’s groot. Met de voortschrijdende techniek en digitale hulpmiddelen wordt reddingwerk steeds technischer en lijkt de menselijke component te verdwijnen. De nieuwste reddingboot Nh1816 die om haar innovatieve karakter tot Schip van het jaar werd gekroond, zit vol met die technologie. Het schip, gedoopt in 2014 door H.M. Koningin Maxima, is een aanzet naar duurzamere schepen. De digitale hulpmiddelen moeten uiteindelijk leiden tot snellere hulpverleningen, kortere zoekacties, dus minder brandstofverbruik.

Duurzaamheid wordt ook gezocht in bouwprojecten aan de wal. Nieuwe boothuizen worden energiezuinig gemaakt en alternatieve energie wordt nadrukkelijk gezocht. Maar de bemanning blijft toch onontbeerlijk zodra het op redden en helpen aankomt. Goed zeemanschap en doortastend, veilig handelen blijven de uiteindelijke succesfactoren. Ook in de fondsenwerving en het financieel beleid van de KNRM wordt gelet op duurzaamheid. De reserves zijn sinds 2014 volledig duurzaam belegd. Zij moeten de Redding Maatschappij ook in de toekomst in staat stellen het reddingwerk uit te voeren volgens de hoge kwaliteitsnormen die gesteld zijn.

Het jaarverslag geeft een toelichting op de gebeurtenissen in 2014. De jaarrekening en de verantwoordingsverklaring maken het jaarverslag compleet. Alle jaarverslagen van de KNRM van de afgelopen 10 jaar vindt u hier terug.

Klik op de afbeelding hieronder voor het lezen en/of downloaden van het complete jaarverslag inclusief de jaarrekening.

IJmuiden

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.