Skip to main content

3 surfers in problemen

Datum: dinsdag 07 november 2023 | Sectie: IJmuiden

Prio 1, 3x surfer in problemen 1,5 uur na terugkomst van de vorige actie opnieuw gealarmeerd door de Kustwacht. Ditmaal voor 3 wing-surfers die door veranderende weersomstandigheden niet meer in staat waren om terug op strand te komen. Een lid van de Reddingsbrigade uit Egmond die toevallig op het strand was hield de surfers al enige tijd in de gaten en kwam tot de conclusie dat deze niet meer in staat waren om terug te komen. De surfers bevonden zich een halve mijl van de Noordpier en door het getij dreven de surfers richting de pier. 7 minuten na alarmering los van de steiger en toen werd al direct duidelijk dat de loodstender Lynx in de buurt was en inmiddels bezig om de eerste surfer aan boord te nemen. Kort daarop werd ook de tweede surfer aan boord genomen. Beide surfers waren in goede gezondheid. De derde surfer bleek toch nog in staat om zelf naar het strand te gaan en was al goed onderweg. Na overleg met de Lynx besloten om de surfers over te nemen om deze af te zetten bij de steiger aan de Noordpier zodat de Lynx ook zijn werkzaamheden kon vervolgen. Met de Reddingboot vervolgens bij de Lynx langzij en de surfers overgenomen. Eenmaal bij de steiger aan de Noordpier de surfers afgezet en deze nog contact laten leggen met de derde surfer. Uiteindelijk van zowel de surfers als de kustwacht bevestiging ontvangen dat ook de derde surfer in orde was. Na het opnemen van de gegevens, beide surfers bleken reeds donateur van de KNRM, weer koers gezet richting het Station.

 

IJmuiden

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.