Skip to main content

Persoon zwaargewond na ongeluk met speedboot op IJmeer

Datum: zaterdag 30 maart 2019 | Sectie: Huizen

Afgelopen zaterdag is een speedboot met een snelheid tussen de 50 en 60km/uur op een zandrichel gevaren die net onder de waterspiegel van het IJmeer bij IJburg ligt. Een opvarende raakte zwaargewond.

De reddingboot 'Nikolaas Wijsenbeek' kreeg rond het middaguur alarm voor een boot aan de grond, de bemanning merkte op dat het ondanks de melding van een vastgelopen boot toch prioriteit 1 had meegekregen van de Kustwacht.

Bij uitvaren bleek waarom, een van de opvarende was door de plotselinge vertraging van de speedboot ongelukkig ten val gekomen en bewusteloos geraakt. In afwachting van de reddingboot gaf een arts van de Radio Medische Dienst (RMD) van de KNRM advies via de telefoon.

Na aankomst van de reddingboot verleende de reddingbootbemanning eerste hulp. Samen met de bemanning van een boot van de waterhulpdienst werd de man op een brancard aan boord van de reddingboot gebracht.

Op het vasteland bij IJburg (Amsterdam) werd de man overgedragen aan het ambulancepersoneel die hem verder stabiliseerde en vervoert heeft naar het VUMC in Amsterdam.

Huizen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.