Skip to main content

Reddingboot Nh1816 redt surfer

Datum: zondag 08 maart 2015 | Sectie: Hoek van Holland

Hoekse redders redden surfende plaatsgenoot met de reddingboot Nh1816. De drenkeling is licht onderkoeld naar zijn vereniging begeleid.

Bemanning van KNRM reddingstation Hoek van Holland heeft zondagmiddag een surfer kunnen redden en helpen. De Hoekse redders waren zondagmiddag met twee schepen op het water om vooral te oefenen met het prototype van de reddingboot Nh1816. Na de melding van de Kustwacht waren de redders met 5 minuten ter plaatse.

Een uit Hoek van Holland afkomstige surfer had de eer om als eerste ‘geredde’ in deze omstreken te worden geholpen door de reddingboot Nh1816. Op dat moment was de KNRM reddingboot Jeanine Parqui operationeel, de Nh1816 met Hoekse bemanning was als eerste bij de drenkeling en heeft de drenkeling uit het water gehaald. De Jeanine Parqui heeft het zeil en het board van de man opgevist.

Nadat de licht onderkoelde jongeman in het stuurhuis wat was opgewarmd, is de man overgezet op de Jeanine Parqui die de man naar het strand terugbracht. Onder begeleiding van twee redders is de man naar het verenigingsgebouw gebracht en onder een warme douche gezet.

De KNRM bemanning is vervolgens verder gegaan met een sleep oefening. Eerder die middag werd er voor de Hoekse kust geoefend met langszij komen en een SAR redding helikopter van de NHV. Voor de KNRM’ers was het een drukke intensieve week met mooie ervaringen.

Hoek van Holland

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.