Skip to main content

9 Kite-surfers ‘gered’ door snelle inzet (video) foto-serie

Datum: zondag 02 oktober 2016 | Sectie: Hoek van Holland

Kustwachtcentrum Den Helder geeft om 15.10 uur alarm voor 3 tot 6 surfers in problemen ten zuiden van de Maasvlakte. In 2 uur tijd totaal 9 kite-surfers aan de wal gebracht.

Inzet door KNRM reddingstations Stellendam, Hoek van Holland, KNRM waterscooter van de Maasvlakte en onmisbaar de NHV SAR helikopter. De wind was Noordwest 6-7 Beaufort met vlagen waardoor een aantal kite-surfers problemen kreeg met hanteren en materiaal.

Om 16.00 uur was de reddingboot Jeanine Parqui ter plaatse in positie 51⁰54.36 Noord en 004⁰01.36 Oost en hebben nog een board kunnen opvissen. 8 surfers waren gelokaliseerd door de helikopter. Deze heeft samen met de reddingboot Antoinette en de KNRM waterscooter de personen veilig en gezond aan wal gebracht. De helikopter heeft nog een aantal losse boarden aan wal gebracht.

Halverwege de terugreis, tegen een mooie 7 Beaufort in kreeg de KNRM reddingboot Jeanine Parqui om 16.50 uur het verzoek terug te varen. De zeehavenpolitie had een kite-surfer in problemen waargenomen net West van de banken in positie 51⁰54.36 Noord en 003⁰54.25 Oost.

Ter plaatse een 29-jarige Engelse surfer uit Dortmund met materiaal aan boord kunnen halen. De man kon niet meer tegen de golven op en lag ongeveer 30 minuten hulpeloos te drijven. Deze man, surfer nummer 9, ook in goed gezondheid met materiaal afgezet nabij het strand. Vervolgens tegen een Noordwest 6 Beaufort weer retour Berghaven, hier werd om 18.15 uur gemeerd.

Bijzonder fraaie foto serie van Dhr A.M. Nederlof, klik hier

Hoek van Holland

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.