Skip to main content

KNRM verleent hulp bij Pierland en Roggebot

Datum: donderdag 25 augustus 2016 | Sectie: Elburg

Vanwege twee reddingacties heeft KNRM Station Elburg gisterenavond flink wat kilometers gemaakt. De eerste actie bracht reddingboot de Evert Floor naar boei 15 op het Veluwemeer, net voor Nunspeet, en direct na deze actie kregen de vrijwilligers te horen dat hun hulp gewenst was op het Drontermeer, een kilometer voor de Roggebotsluis van Kampen.

Aan het begin van de avond kreeg een gezin van vier personen, dat zich met een motorjacht op het Veluwemeer bevond, motorproblemen. Zij besloten te bellen met hun thuishaven Watersportcentrum Harderhaven.

Het gezin werd in eerste instantie doorverwezen naar de Reddingsbrigade maar zij waren niet in de gelegenheid om hulp te verlenen. De Reddingsbrigade gaf het gezin het telefoonnummer van het Kustwachtcentrum die de Reddingmaatschappij inschakelde. De melding kwam om 20.31 uur door op de piepers van de vrijwilligers van de KNRM die onmiddellijk in actie kwamen.

Ter plaatse werd duidelijk dat het schip geen roer meer had. Het schip werd aan een lijn gelegd en afgesleept naar Jachthaven De Klink. Het gezin, dat inmiddels had kunnen aanleggen aan een vissteiger, was zo dankbaar voor de geboden hulp dat zij direct donateur zijn geworden.

Tijdens het afmeren kwam via de marifoon een tweede melding door van het Kustwachtcentrum. Op het Drontermeer, ter hoogte van boei 6, had een sleepboot zich vast gevaren. De alarmverlichting ging aan en in vliegende vaart begaf de Evert Floor zich richting Roggebotsluis. Hier trof de bemanning een vader met twee kinderen aan.

De sleepboot werd los getrokken en geïnspecteerd op eventuele schade. Dat was niet aan de orde dus het schip kon op eigen kracht verder. Ook deze actie leverde een nieuwe ‘Redder aan de Wal’ op. De KNRM kon retour boothuis waar het om 22.10 uur arriveerde.

De KNRM is een ongesubsidieerde organisatie die hulp verleent aan mensen die op het water in nood verkeren of in nood dreigen te raken. De vrijwilligers zijn zeven dag in de week, 24 uur per dag beschikbaar voor hulpverleningsacties. Professioneel en kosteloos.

Elburg

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.