Skip to main content

KNRM Elburg drie maal in actie tijdens eerste Botterdag

Datum: vrijdag 09 september 2016 | Sectie: Elburg

Elburg staat in het tweede weekend van september in het teken van de Botterdagen. Een nautisch evenement waar vele mensen op af komen. Op vrijdag 9 september heeft KNRM Station Elburg hulp verleend bij drie uiteenlopende incidenten.

Tijdens de jaarlijkse bedrijvenwedstrijd, onderdeel van de Elburger Botterdagen, is het een drukte van belang op de Randmeren. KNRM Station Elburg had de beschikking over twee reddingboten en dat was geen overbodige luxe.

Zowel reddingboot Evert Floor als reddingboot Veronica bevonden zich tijdens het evenement op het water. Omdat de Evert Floor op enig moment motorproblemen kreeg – een gescheurde koelwaterslang – werd deze tijdelijk uit de vaart gehaald. In het boothuis werd flink gesleuteld om het probleem zo snel mogelijk op te lossen. Op dat moment kwam er een melding binnen dat op één van de botters een vrouw een hersenschudding had opgelopen. Toen de VD 153 wilde laveren is het zeil gaan klapperen en hierbij kreeg de vrouw een houten blok tegen het achterhoofd. Ze bleef bij kennis en dacht eerst dat het mee viel maar toen ze hoofdpijn kreeg, misselijk en duizelig werd, werd de KNRM gealarmeerd. De vrouw is bij de Veronica aan boord gestapt en afgezet bij het havenkantoor. Vanaf hier is ze naar de huisartsenpost in Elburg gebracht.

Later in de middag, na afloop van de bedrijvenwedstrijd, ontdekte de EB 32 dat ze de motor niet meer aan de praat kregen. De Evert Floor, die inmiddels was gerepareerd, nam de platbodem op sleep en bracht het schip terug naar de haven.

Tegen 17.45 uur, terwijl de bemanning bezig was om het boothuis weer aan kant te krijgen, kwam een 13-jarige jongen binnen strompelen. Hij had samen met een vriendje zitten vissen en had per ongeluk het vishaakje in zijn knie gedrukt. Het weerhaakje zat te diep in de huid om deze te kunnen verwijderen. Er werd eerste hulp verleend. Het haakje werd afgeknipt en er werd iemand ingeseind om de jongen op te halen.

Elburg

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.