Skip to main content

Massale evacuatie door noodweer!

Datum: zaterdag 28 november 2015 | Sectie: Egmond aan Zee

KNRM & reddingsbrigades evacueren honderden mensen van het strand tussen Bergen en Egmond.

Klokslag vier uur klinkt het startschot voor de derde Fjoertoer in Egmond, een mooie wandeling langs bakens van licht door de dorpen en langs het strand.

De weerberichten voor vandaag zijn slecht, regen gepaard met een hoop wind, maar dat weerhoudt de bijna 7000 mensen niet om de wandeling te voltooien.

Rond 20.00 uur komt de eerste melding binnen dat een achttal wandelaars er doorheen zit en niet meer verder kan. Ze moeten dan nog zo’n 4 kilometer tot aan de finish. Het kusthulpverleningsvoertuig (KHV) van KNRM reddingstation Egmond en het terreinvoertuig van de Egmondse Reddingsbrigade (ERB) gaan ter plaatse. Ondertussen besluit de schipper van de reddingboot Adriaan Hendrik om het boothuis te gebruiken om deze mensen op te vangen.

Al snel komen er meer meldingen van uitvallers. De schipper aarzelt geen seconde en schaalt direct op. Er wordt alarm gegeven voor de KHV’s van de KNRM reddingstations Petten en Wijk aan Zee als mede de reddingsbrigade van Castricum, Schoorl en Wijk aan Zee. Het KHV van Egmond, de reddingsbrigades van Egmond en Bergen en de Brandweer van Egmond zijn dan al druk bezig met de eerste stroom uitvallers.

In het boothuis van KNRM Egmond is inmiddels ook een communicatie netwerk opgezet via C2000, zodat de gehele inzet goed kan worden gecoördineerd. Met 9 voertuigen worden zo snel als mogelijk alle wandelaars vanaf het strand geëvacueerd. Er mag dan ook geen wandelaar het strand meer op. Enkele wandelaars wordt onderzocht door inmiddels gearriveerd ambulance personeel.

Rond 23.00 uur zijn alle wandelaars van strand en kan er worden afgeschaald. De eenheden worden bedankt voor hun inzet.

Door adequaat handelen is erger voorkomen!

Actie : 2015/24

Egmond aan Zee

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.