Skip to main content

Tweemaal gealarmeerd op een dag

Datum: vrijdag 27 juli 2018 | Sectie: Eemshaven

Tweemaal gealarmeerd op een dag

Vrijdagochtend om 07.07 uur gingen onze pagers; PRIO 2, ‘Vaartuig aan de grond’.
Het zeiljacht ‘Franda’ was in de Oostereems op het wad voor anker gaan liggen om droog te vallen, iets wat de driekoppige bemanning een dag eerder op dezelfde plek ook had gedaan en wat prima ging. Deze keer kwam hun jacht ongelukkig te liggen en was men bang dat er water naar binnen zou lopen.
We voeren met de ‘Jan en Titia Visser’ naar de ‘Franda’ om de situatie ter plaatse te kunnen beoordeeld. Het jacht lag er inmiddels goed bij en we hebben de bemanning gerust kunnen stellen. Verdere hulp van onze kant bleek niet meer nodig en we voeren terug naar het reddingstation.

’s Avonds laat, om 23.00 uur gingen de pagers opnieuw; PRIO 1, ‘Vuurpijl waargenomen, melden MRCC Bremen’.
Vanaf de Duitse kust, nabij Emden had men een rode vuurpijl (noodsignaal) gezien boven de Eems. De exacte locatie was niet bekend maar men schatte dat het nabij ton 63 moest zijn. We spoedden ons naar het genoemde gebied en na nog wat extra informatie te hebben opgevraagd bij MRCC Bremen (Maritime Rescue Coördination Centre) gingen we op zoek.
Passerende schepen hadden de rode vuurpijl niet gezien en waren onderweg ook niets opvallends tegengekomen. We zochten verder maar konden zelf ook geen jacht in nood vinden. Na overleg met MRCC Bremen staakten we het zoeken en keerden terug naar de Eemshaven. Tegen 2.00 uur lag de Jan en Titia Visser weer gereed voor een volgende hulpverlening aan de steiger.

Eemshaven

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.