Skip to main content

Aan de grond geraakt in de Oostereems

Datum: woensdag 10 oktober 2018 | Sectie: Eemshaven

Een echtpaar met twee jonge kinderen was woensdag met hun zeiljacht ‘Tlate Hiiun’ vanaf het Duitse Waddeneiland Juist onderweg naar Emden, toen zij in de Oostereems aan de grond liepen.
Om 16.41 uur werden wij gealarmeerd, PRIO 1 ‘Vaartuig aan de grond’. Het was al dichtbij laagwater, dus de kans dat we bij het jacht konden komen was nihil. Toch voeren we uit om de situatie ter plaatse te beoordelen. Eenmaal in de Oostereems aangekomen bleken we inderdaad niet met de reddingboot bij de ‘Tlate Hiiun’ te kunnen komen. We legden telefonisch contact met de schipper van het jacht om hen gerust te stellen en beloofden ’s avonds bij opkomend water terug te komen.

Na op het reddingstation te hebben gegeten, gingen we ‘s avonds terug naar de Oostereems. Het was inmiddels al donker geworden en er hingen hier en daar wat mistbanken. We zetten 3 opstappers af die lopend naar het jacht toe gingen om de situatie opnieuw te beoordelen.
Toen de opstappers terug waren aan boord van de reddingboot, duurde het nog wel even voordat we voldoende water hadden om naar het jacht toe te varen en het jacht vlot te trekken. Rond 23.00 uur ging de ‘Tlate Hiiun’ weer drijven en konden we haar meenemen naar de Eemshaven. Hier hebben we het jacht afgemeerd aan de drijvende steiger.
De kinderen hebben weinig van de hulpverlening meegekregen, zij lagen inmiddels al lekker te slapen.

Eemshaven

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.