Skip to main content

Veerpont gezonken west van Texel

Datum: zondag 30 april 2017 | Sectie: Den Helder

Vanmorgen gingen om 05:40 uur de pagers van de Helderse opstappers af. Prio 2, schip maakt slagzij. Een Poolse sleepboot had een veerpont op sleep van Rotterdam naar Finland, maar dwars voor Texel begon de pont echter slagzij te vertonen.

De mannen van reddingboot Joke Dijkstra hadden inmiddels ook de bergingspomp van reddingboot Dorus Rijkers afgehaald en even later voer de Joke Dijkstra volle kracht door het Molengat naar de veerpont.

Ondertussen was de Poolse sleepboot, na overleg met de Kustwacht, meer richting Texel gevaren om buiten de scheepvaartroute te raken.

Toen de Joke Dijkstra ter plekke kwam, bleek de pont al te zijn omgeslagen en kon men niet veel meer doen. De veerpont bleek gelukkig onbemand te zijn. Van de Kustwachtsleepboot Guardian werd een oranje blaas met lijn overgenomen om het wrak te markeren. De Hurricane van bergingsbedrijf Noordgat van Terschelling was inmiddels ook gearriveerd en nam de blaas van de Joke Dijkstra over. Zij zouden zich verder over het wrak ontfermen. De Helderse opstappers konden weer naar huis.

Den Helder

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.