Skip to main content

Kotter bijna gestrand

Datum: woensdag 28 september 2016 | Sectie: Den Helder

Vanmorgen ging om 06:30 uur het alarm af voor de mannen van de Helderse reddingboot. Weer een garnalenkotter met een net in de schroef. Alleen zat deze kotter in het Molengat en bijna op het strand.

Toen reddingboot Joke Dijkstra bij de kotter arriveerde was de situatie best wel zorgelijk. Er stond door de vrij krachtige westenwind nogal wat zee en de kotter was nog maar 50 meter van het strand verwijderd. Gelukkig lag de kotter gunstig ten opzichte van de zich onder water bevinden Duitse bunkers. Het net was echter behoorlijk beschadigd.

Besloten werd om zo snel mogelijk een sleeptros aan het achterschip te bevestigen en het schip achteruit de geul van het Molengat in te trekken. Dit ging gelukkig vlot.

Vervolgens is de kotter achteruit door het Molengat naar de Rede gesleept. Daar was een collegavisser bereid het schip over te nemen aan naar Den Oever te slepen.

Om 08:30 uur waren de Helderse redders weer terug op het station.

Den Helder

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.