Skip to main content

Aangespoelde tube verwijderd

Datum: zondag 15 januari 2017 | Sectie: Callantsoog

De Kustwacht alarmeerde KNRM Callantsoog dat er een onderdeel van een boot, een tube, op de dijk lag ter hoogte van de vuurtoren in Den Helder. Om te zorgen dat deze tube niet meer in het water terecht komt werd de KNRM Callantsoog gevraagd deze te verwijderen.

Zowel de reddingboot Koen Oberman als het kusthulpverleningsvoertuig (KHV) van Callantsoog waren ter plekke aanwezig om deze klus te klaren. Het was nog moeilijk om een geschikte plaats te vinden om de Koen Oberman te lanceren, omdat de meeste strandopgangen in Callantsoog zijn verwoest door de storm. Gelukkig bleek strandopgang de Stern nog wel in goede staat.

De tube is door de KHV naar station Callantsoog gebracht. Eén van de taken van de KNRM is om losse onderdelen van boten uit het water te halen, van de wal te halen en te onderzoeken. De kenmerken van de tube worden doorgegeven aan de kustwacht.

Callantsoog

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.